Ett stort Tack till Er alla!

Hej Björn!

 

Tack för din personliga och superengagerade föreläsning vid vår konferens i Säfsen den 6 september!

 

Vi har fått oerhört mycket positiv feed-back från våra medarbetare för din medverkan i konferensen. Du är den största behållningen från konferensen…. Trist för oss andra kanske, men det är bara att lära av den bäste!

 

Vi visste inte vad som väntade och när du sitter klädd i pälsar och mask framför oss, samt dessutom börjar med strupsången var vi alla ”smått” överraskade. Detta var inget som någon hade förväntar sig…

 

Vanliga föreläsare kommer in, är entusiastiska och försöker få med oss i ett speciellt tänk, dvs vi ska tänka så positivt som de gör…

 

Du berättar istället om hur du hanterat svårigheter, sticker inte under stol med att livet varit tufft och kanske tom lite väl tufft ibland. Dvs precis så där som livet är… ingen dans på rosor hela tiden!

 

Vi sveptes med av din entusiasm i ditt berättande, inte av att vara entusiastiska hela tiden, utan av din energi och din livinställning. Att inte ta sig själv på stort allvar… utan också kunna skratta åt sig själv. Och skratta gjorde vi tillsammans också, vilket härligt skratt du förmedlar!

 

Vi tog med oss några enkla verktyg från mötet med dig, verktyg som kommer att förenkla det som förut verkade svårt, verktyg som alla kan ta till sig och som vi gemensamt nu har namn på. Tack för dessa verktyg!

 

Tack för att vi fick ta del av din berättelse, en berättelse som skakade om, berörde och kommer att påminna oss om vad som är viktigt och vad som kanske är mindre viktigt!

 

Kram Petra

 

Petra Janetzky-Book

Market Area Manager, Product & Production Development

ÅF- Technology

Visitingadress: Frösundaleden 2 | Postadress: 169 99 STOCKHOLM

Direct: +46 10-505 17 72| Mobile: +46 70-262 72 08 | Fax: +46 10-505 27 01

petra.janetzky-book@afconsult.com | www.afconsult.com

 

ÅF - Green Advisor to four National Olympic Committees

I have known my friend Bjorn Uglem for 17 years. He first came to my small Eskimo village in Alaska in 1996. We get many visitors and tourists to our beautiful village, but the difference with Bjorn was, he kept coming back. Year after year. Unlike all the other visitors, Bjorn took the time to actually get to know us in the community, as a friend who wanted to learn, and not a tourist who wanted to inspect and judge. One of Bjorn’s true gifts is in understanding cultures and understanding people. In his many yearly visits, he has come to know and love our community. Everyone is cheered up when they see him come back because of his positive view of life, and his love for nature and people. People in my village (Anaktuvuk Pass, Alaska) actually seek him out when he comes just to talk and visit. His desire to learn about our culture has greatly impacted our community and he is seen as a positive role-model for our young people, and a fun guy to hang out with too! His great sense of humor and style of life are a lot of fun and a great example how to live. Just being friends with Bjorn has taught me so much about life and how to be a great role-model too. He is a great friend and a great leader.

 

Payuk Nay 2013 04 19

Hej Björn

 

Hoppas allting är bara bra med dig och tack för senast det var en jättebra föredragning, den bästa som vi har haft någonsin.

 

Ann Louise Bengtsson

 

Sekreterare, Nodava

Ett mycket bra och medryckande föredrag som snabbt skapar förståelse kring ett liv tillsammans med inuiterna i Alaska och deras speciella levnadsvillkor. Björn bjuder verkligen på sig själv meden stor inlevelse och erfarenhet kring många fängslande historier. Allt med mycket hjärta och närvaro. Hans strupsång och dans ger föredraget ytterligare en dimension att reflektera över. Jag kan varmt rekommendera hans föredrag, vi var 120st som träffade Björn en oktoberdag 2012.

 

Thomas Pennanen

Ordförande i ADV. Ett användarnätverk för störrekraftvärmeverk i Sverige.

 

Björn är en utrotningshotad, klarsynt människa med stort hjärta. Tack!!!

 

Kerstin Persson

Ockupationen av akutvårdsavdelningen, Dorotea

Tack för en väldigt rolig, annorlunda och minnesvärd upplevelse! Överraskningsmomentet för våra kollegor när du klev in i vår lägenhet i Funäsdalen i hel eskimådräkt och utbröt i strupsång var obetalbart. Våra förväntningar på dagen överträffade du på alla sätt. Några minnesvärda upplevelser är vandringen på snöskor ut i skogen till kåtan, när du lurade våra kamrater att de skulle få bada isvak, samt de arktiska lekarna vi fick prova på.

 

Att sitta runt en eld och höra dig berätta om eskimåernas levnadssätt och värderingar och jämföra det med vår, ofta alltför stressiga, tillvaro gav nog många av oss en tankeställare. Med en stor portion humor fick du ett så allvarligt ämne som stress och stresshantering att bli lätt att ta till sig.

 

Du införde många nya begrepp under dagen och uttryck som att ”samla ved” och ”slutat jobba” lever vidare på vårt kontor.

 

Många hälsningar från vedsamlarna på Bjerkings Byggnadsvårdsavdelning i Uppsala/Stockholm genom Pia Haglund och Sakari Laine

 

En oförglömlig inledning. Vi var överens om status på målgruppen och vad jag ville ha ut av aktiviteten. Björn satte målet långt över förväntan och med glädje. Annorlunda, spännande, rolig. Väldigt engagerad och enkel. Fångar alla typer av personer. Störtskön typ! Konstig! Sjövild! Glad!

 

Lambertsson Sverige AB

Per Hovbrandt

 

Hej Björn!

Tack för den bästa upplevelse som jag någonsin varit med om eller okej näst bäst ska jag säga, mina barns födelse är bäst. Gissa om de runt mig här hemma har funderat då jag berättat och varit helt lyrisk,har bara tokskrattat lyckligt och sagt att det inte går att återge, känslan måste upplevas. Du är oförglömlig och har gjort mitt liv rikare. Nu vet man aldrig var man hamnar i en omorganisation men oavsett var så hoppas jag verkligen att jag än en gång har lyckan att hamna där du är engagerad.

 

Har googlat, undrar om det stavas sådär, och du verkar vara aktiv så vem vet. Saloonen kanske dyker upp någonstans. Kan avslutningsvis säga att gänget som vi var har jag aldrig någonsin tidigare sett så engagerade och aldrig har det pratats så positivt heller som efter mötet med dig.

 

Ha de gott, du är bäst

Lena Jonsson Frohm

Bilprovningen

Tack Björn för att du delar med dig av din kunskap, spontanitet, empati och ett fast handgrepp där din styrka visades i praktiken. Det var fascinerande att höra dig prata om 3 ben. (pall).Bortom solen var något som jag tog till mig, samma känsla kan jag få när jag står uppe på ett berg eller vid en vacker sjö/hav då man känner hur liten man är i praktiken. Några mil utanför Östersunds gränser. Religiös för mig har oftast med naturupplevelser att göra och den sociala gemenskapen och ritualer, i form av spontanitet, lek och skratt som får mörkret att övervinna ljuset, och ettriga mygg.

Mvh Lars Adolfsson

 

Evigt i våra hjärtan!Som jag har sagt till dig tidigare, så har vi minnet av dig för evigt i våra hjärtan. Jag har aldrig under mina 10 år på Input, fått höra och se mina kollegor vara så totalt bara hängivna inför en kursledare och föreläsare. Det kommer att bli svårt att göra en konferens utan dig framöver!! :-)

 

Med vänlig hälsning

Carina ”Kiguguya” Thunborg

Input Consulting Stockholm AB

March 03, 2008

Hej Björn!

Tack så hemskt mycket för en kanondag med er på Kolmården. Ni var fantastiska allihop.

MVH Johan Electrolux Jönköping

To Whom It May Concern:

I have had the pleasure or knowing Bjorn for the past 15 years. His passion for Alaska is contagious. He is an outstanding entertainer and adapts well to challenges. Alaska has a wide range of cultures and challenging conditions and Bjorn has exhibited the same passion wherever he has been. Bjorn arrives as a stranger to all and leaves as a friend.

Bjorn is truly a rare individual that mixes his excitement for Alaska with the enthusiasm to share it with others. He is an adventurer that people gravitate to as a leader and I am proud to call him my friend.

 

Sincererly,

bobsignature

Bob Hajdukovich

CEO, Era Alaska

 

 

 

Vill tacka än en gång för en jätte mysig upplevelse i naturen. Alla var så nöjda.

Birgitta och gänget.

 

Birgitta Reinfeldt

 

Hej Björn!

Jag vill bara tacka för en fantastisk dag idag!

Så mycket intryck och syner att behandla mentalt. Oerhört intressant att få träffa dig och din dotter och få höra om ditt liv.

Kommer alltid att minnas den här dagen.

Tack så mycket.

 

Med vänlig hälsning

Niclas Björklund

Björn har bl.a. varit med oss tre dagar på en konferens där temat för konferensen var att ”öppna sina sinnen” för nya möjligheter.

Björn kompletterade vår traditionella upplägg med spännande föreläsningar om andra kulturer, inhopp i diskussioner utifrån nya synvinklar, säljövningar och en massa glada upptåg.

Jag törs påstå att Björn lyckades få alla deltagare att ”öppna sina sinnen” för nya möjligheter och starkt bidrog till

att denna konferens var en av de bästa jag själv deltagit på.

 

Peter ”Pelle” Larsson

Konsult och Företagsledare.Giraff Data Konsult AB

Box 3387 (Besöksadress Kammakarg. 48)

103 68 STOCKHOLM

 

Vårt samtal bröts igår så jag vill bara säga tack för senast. En av de jag pratade med som var med i måndags sa att de alla stod med stora leenden på parkeringen efter din föreläsning… Bara så du vet så sprider du sådan energi.Hade en härlig resa igår – så vackert! Alldeles rosa/aprikosfärgad himmel och snötunga vaktande träd… härligt! Önskar dig en underbar dag!

 

Med vänlig hälsning

Rigmor Eidissen

Rådgivare

TRR Trygghetsrådet

 

Tacka Björn!

Först vill jag tacka Björn för en glimrande föreläsning som verkligen engagerade långt in på kvällskröken. Kommentarerna var många och budskapet som många formulerade på sitt eget sätt gick fram riktigt bra. Jag är övertygad om att budskapet om alla människors lika värde verkligen gick fram och skapar fortsatt eftertanke. Personligen håller jag dig som en av de främsta föreläsare jag lyssnat på och hoppas på att vi ska få tillfälle att lyssna på dig vid fler tillfällen.


Mvh

Lennart Lundvall

CG chef Härjedalen

Fortum Service AB

Hej,och tack för en väldigt inspirerande eftermiddag. Att ruskas om i invanda tankebanor är väldigt nyttigt. Jag tycker att du anpassade föreläsningen väl till målgruppen. Särskilt arbetslösa behöver lite uppmuntrande ord. Där handlar det väldigt mycket om att behålla sin värdighet och det tycker jag verkligen att du gav verktyg till. Jag vet att du är skeptisk mot medier. Men alla tidningar och journalister är inte likadana. Jag lämnade en tidning av flera olika anledningar. En av dem var att den allmänna uppfattningen var att en positiv nyhet är ingen nyhet. Snart kommer jag att starta ett företag men innan dess behöver jag ”samla lite ved”. Jag undrar då om jag kan återkomma till dig med en intervju?

 

mvh

Karin Svanebro

Avaträsk

 

 

 

Under alla år som kursarrangör har jag aldrig varit med om en föreläsning

som har påverkat åhörarna så mycket. Björns föreläsning fick i stort sett alla – kvinnor och män – att tänka till över sitt liv och livsstil.Citat från föreläsningen används dagligen bland våra medarbetare.

 

Med vänlig hälsning

Ingrid Andersson

Utbildningsansvarig Reaxcer AB

March 12, 2008

ALLA som deltog i övningarna i Villa Fridhem är mycket nöjda med helgen. Precis som vi hoppades så har var och en tagit till sig något, olika saker för olika personer, men alla har fått med sig något viktigt och tänkvärt. Titt som tätt hör man ord som eskimo-time, jag mår lite annorlunda, strupsångsmuller, det som inte är uttryckt förbjudet är tillåtet, mitt ansvar, mitt val osv. Det visar sig också att vår ledningsgrupputbildning, som hade påbörjats före vår helg och avslutats nu efteråt blev ett bra komplement till dina övningar. Som grupp mår vi definitivt bättre nu än innan vi mötte dig!Jag önskar en glad vår även om du ska tillbringa flera veckor av den i Alaska!!

Inger Beijer och alla andra i ”Äggkläckarna” Bergslagens Sparbank

 

Hejsan Björn. jo det var en ganska unik upplevelse. Provade lite strupsång i min ensamhet i bilen när jag satt och körde till Alingsås på eftermiddagen. Har dock ännu inte våga demonstrera för familjen…Jag tyckte också att din presentation, ja hela framförandet var fantastiskt och annorlunda än det mesta jag hört på en konferens. Jag tar tacksamt emot en Alaska-bild – vem vet endera dagen kommer man dit också.

Vänliga hälsningar

Eva

___________________________________

Eva S Halén

VD Electrolux Home AB

Tack alla inblandade för en helt underbar födelsedag! En liten beskrivning vad jag fick uppleva: Jag blev kidnappad på jobbet dagen före och blev dumpad på tåget med enkelbiljett Östersund helt ovetande om vad som skulle hända. När jag klev av tåget står en mystisk Cowboy på perrongen med hatten neddragen över pannan. Det såg ut som han tänkte ”we dont like strangers here”…. Folk tog omvägar runt honom. Jag gick förbi och han spände blicken i mig och följde efter – vad är det för galning tänkte jag. Det var Björn Uglem. Vi körde direkt upp till fjälls och var framme vid hans fjällstuga vid 2-tiden på natten. Där stod uppdukat buffe` med torkat kött; Valross, Val, Karibou, krokodil, ödla, ren, älg. Vi tog en pilsner och Björn tog fram gitarren och sa: -Den här låten brukar jag ta fram när det känns motigt. Se videoklippet. Detta var början på 5 dagars helt fantastisk gemenskap med massor av skratt, tokigheter och äventyr men samtidigt ett stort djup och många insikter. Man kom hem som en ny människa. Efter en god natts sömn for vi över gränsen till Norge och upp till Stugudal (vilken vacker fjällby!!) för att landa vid Nesjoen vid Nedalshytta. Därifrån blev det båt en mil till ett fantastiskt ställe där vi åkte upp i kanaler och kom in i en archipelag där vi hade vårt basläger på en ås med vatten på bägge sidor. (se karta nedan) Här tillbringade vi några dygn med mycket fiske (årsförbrukning av Röding o Öring med mig hem), vandringar, samtal till långt in på nätterna, lyxig fjällmat etc. Hemfärden blev strapatsrik då det började blåsa när vi var mitt ute på Nesjoen, kilometer från land. Vågorna slog över båten så den blev halvt fylld med vatten. Ryggsäckar, tältkåta etc låg och flöt i båten. Vi var helt överrens – Dör vi nu så dör vi lyckliga….Adrenalinet pumpade, vi vände och körde med vågorna, båten gick som en orm när vattnet rann från ena sidan till den andra och vi fick parera hela tiden. Vi lyckades till slut ta oss i land och tömma båten. Fick användning av de 3 sjöreglerna min far lärt mig: 1. Ta det lugnt. 2. Ta det lugnt. 3. Ta det lugnt. Jag medger att benen skakade när vi kom iland. Det var skönt att sedan sätta sig i vedeldad bastu med en pilsner…..

 

Efter 5 sanslösa dagar tillsammans med Björn lärde vi känna varann rätt bra och vi synkade till 100%. Som Björn sa: ”När två pojkar av samma skrot och korn möts, då tänds en gnista” (Emil-citat, Astrid Lindgren). Där har man en vän för livet. Björn är en mycket jordnära, medmänsklig, intelligent och ”fullständigt galen person” (i positiv bemärkelse). 5 dagar tillsammans med honom ger perspektiv på livet och massor av energi! Tack än en gång för den bästa tänkbara presenten!! /Erik

 

Några filmsnuttar på Youtube från mitt äventyr….

 

Nattlig rodd:

 

http://www.youtube.com/watch?v=oGhpRdO-sj8

 

Jojken:

 

http://www.youtube.com/watch?v=9OCl1K4ebG0

 

Grym tolkning av Tom Petty:

 

http://www.youtube.com/watch?v=klTQzgjIps8

Lieber Björn Uglem,Wir Teilnehmer an Ihren Wildnis-Führungen im winterlichen Nordland/Samenland erinnern uns gern an diese großartigen Erlebnisse.Ihre vorzügliche Organisation, gepaart mit Ihrer großen Erfahrung und Kenntnis des Landes haben diese Fahrten zu unvergesslichen Erlebnissen gemacht. Wir hatten Riesenspaß beim Iglu-Bauen, beim Grillen am Lagerfeuer und beim Hüttenleben. Dazu das Erlebnis dieses wunderbaren Landes unter Ihrer sicheren Führung auf dem Snowmobil, ohne Störung der winterlichen Natur.Wir haben schon vielen Freunden dieses Nordland-Erlebnis weiter empfohlen. Und wir selbst würden gern wieder einmal zu Ihnen in den hohen Norden kommen, wo Mensch und Tier und die unverfälschte Natur nebeneinander leben können, fern von der städtischen Zivilisation. Hier kommt man wirklich zum intensiven Nachdenken und kann wieder Mensch werden.Ihnen alles Gute und hoffentlich auf baldiges Wiedersehen!

 

Ihre Samland-Fahrer

Uwe Staib, uwe@staib.de

Edmund Riehl, edmund@staib.de

Gunnar Carlander, carlander44@hotmail.com

 

www.staib.de

Hej på er!

 

Jag vill bara berätta för er att vi hade en jättebra kick-off! Jag har inte hört annat än gott från våra anställda, t o m från de som är av en lite mer negativ natur.

Björn Uglem var nog den perfekta konsulten för oss, han spred verkligen positiv energi och gav oss tankeställare som vi behövde. Vi har tagit oss med oss en hel del från hans föredrag, igår hörde jag strupsång här på kontoret och glada skratt efter det. Personligen och även andra bland oss tyckte att miljön var fantastisk på Södertuna. Bra service, god mat, fina rum och en härlig atmosfär.

Det hade nog inte kunnat bli mer lyckat – tack!

 

Hälsningar Ann

Ann Harley

Ekonomi

+46 (0)227-411 32

ann.harley@kmv.se

 

KUNGSÖRS MEKANISKA VERKSTAD AB

Malmbergavägen 21

736 32 Kungsör

+46 (0)227-141 00 (växel)

+46 (0)227-128 11 (fax)

www.kmv.se

 

Tjenare!

 

Olle med skadade foten här =)

Vill bara återigen tacka för en oförglömlig helg i Saxnäs/Stekenjokk!

Du kom med många bra och inspirerande tips för ett roligare och lättsammare liv.

Det här är något jag med glädje kommer att minnas resten av livet :)

Du gör stor skillnad för många, så fortsätt med det du gör!

Hoppas vi ses fler gånger :)

 

Med vänliga hälsningar

Olof Hedenljung Delt Elteknik AB

 

Tack för en otroligt härlig och inspirerande dag och kväll :-)

Jag fick massor med energi från dej och en otrolig glädje. Tänk om du hade kunnat höra allt ”snack” efteråt! Alla är lyriska

och fulla av glädje efter mötet med dej. Du har verkligen många strängar på din lyra, vilken gåva att kunna förmedla så mycket till sina medmänniskor.

Vänliga hälsningar

Agneta

 

Agneta Hellström

Regionassistent

Region Norr

den 31 augusti 2011,

Hejsan :) Lisette heter jag, och jag var en av HR eleverna som satt och lyssnade på dej i storstugan uppe vid fjällvattnet.

Jag vill bara tacka för en underbart rolig kväll, du delade verkligen med dej av din energi och av din glädje till oss alla, av kvällen insåg jag mycket med livet, jag har haft problem med mej själv i livet, men det är mycket bättre nu, det du sa blev bara ännu bättre.

Tack så mycket, och kom ihåg att tro på dej själv som du sa :)

Mvh Lisette från kockskolan i Smedjebacken i Dalarna.

Sent: Sunday, August 30, 2009

 

Hurra för Björn Uglem

Föreläsningen idag var den mest givande jag varit på. Något som fastnade. Det var Björn Uglem som pratade om självrespekt och att ingen människa är värdelös. Tänk om alla hade samma livssyn och människosyn som honom, då skulle vi leva i en något mer perfekt värld än vi gör nu. ”Den som bjuder på sig själv gör aldrig bort sig”. Faktiskt sant. De som gör ett försök till att underhålla andra, eller förmedla en känsla eller ett budskap visar bara att han/hon bryr sig och vill bringa sina medmänniskor glädje. Sådana människor ska man beundra, inte trycka ner. Vi borde alla försöka se det fina i andra människor och det fina i alla tillfällen istället för att enbart leta fel, vilket vi ibland är väldigt bra på. Björn berättade också om eskimåfolket i Alaska. Han är själv en äventyrare och brukar ofta hälsa på i byn och bo där. Det unika med detta folk är att de aldrig pratar ont om varandra, de ser det bra i varje dag och lever som att morgondagen inte fanns. ”Skratta idag, imorgon kan det vara försent”. Eskimåerna är inte heller snål med att säga hur mycket de älskar varandra och drar sig inte för att kramas och visa kärlek. Låter som ett härligt folk tycker jag..

Han sa många fler kloka ord och jag önskar att alla fick lyssna på denna karl nån gång i sitt liv. Verkligen en människa som bjuder på sig själv :)

 

Jag kan inte annat än hurra för Björn och föreläsningen. Hurra!

 

2007-dec-18 @ 19:07

 

Mvh Lina Sjöström

 

Hej Björn och tusen tack för din uppskattade medverkan i Långå. Höstmötet och jubileumsfesten blev mycket uppskattade och att du var det stora dragplåstret var det ingen tvekan om. Intressant att höra dig berätta och inspirerande för alla som vistas i naturen, även om det sker i enklare former. Än en gång – stort tack för din medverkan!Med

vänliga hälsningar Helge

 

Bäste Björn! En superstort tack för Ditt underbara engagemang under vår vistelse i *Ottsjö den 5 februari.

Du gav oss många kloka ord men framför allt blev vi underhållna i världsklass.

Än en gång ett stort tack från oss på Wallenstam Företag.

 

Med vänliga hälsningar

Thomas Dahl med personal

Wallenstam Företag AB

 

Göteborg den 13 februari 2008

Referens för föreläsaren, guiden, äventyraren och inte minst sångaren och trubaduren Björn Uglem. Varje höst sedan början av år 1980, närmare bestämt vecka 38, åker ett gäng entusiastiska Boråsare till Funäsdalsfjällen och fjällvandrar och har trevlig samvaro under en höstvecka. Merparten av deltagarna har anknytning till sjukhuset SÄS i Borås, där Personalklubben årligen arrangerar en resa för medarbetarna, som en hälsofrämjande, friskvårdsaktivitet. Jag har de senaste fyra åren haft förmånen och nöjet att arrangera denna fjällvecka och då även medverkat som färdledare för gruppen som oftast består av 25-30 personer. Min roll är också att försöka göra ett spännande och innehållsrikt program för veckan som förutom alla intryck från den storslagna vackra naturen i Härjedalen gör veckan till en fin och minnesrik upplevelse. Jag har vid alla dessa veckor arrangerat Björn Uglem, som vandringsguide, förläsare och underhållare under en heldag av vår fjällvecka och vi har även haft nöjet att besöka Björn hemma på vildmarksgården, Skogen i Tännäs. Det har alltid varit säkra kort att arrangera Björn som är en färgstark och härlig personlighet och det ger en bra behållning för deltagarna som är nästintill förälskade i denna Härjedalska karl. Björn har förmågan att skapa positiv energi i gruppen och han bjuder verkligen på sig själv. Man blir lätt glad och upprymd tillsammans med Björn men han har även en fin emotionell sida och berättar gärna från egna erfarenheter i livet och från sina äventyr i Alaska men även om lärdomar det givit, i form av personlig utveckling. Björn är även mästare på strupsång och vid årets (2008) fjällvecka visade han även prov på sin stora musikaliska talang då han spelade gitarr och sjöng, samt med stort engagemang berättade om Härjedalsk kultur och sina äventyr i livet, vid vår trevliga festkväll på Tännäsgården i Tännäs.Jag kan varmt rekommendera Björn Uglem som föredragshållare, vandringsguide, underhållare men även som energipåfyllare. Han är en riktig karl!Bertil KarlssonSödra Älvsborgs SjukhusVästra Götalandsregionen

 

From: Elisabeth Rosenqvist

 

Hej Björn!Vi vill tacka dig så mycket för att du gjorde vår sommarfest till en riktigt minnesvärd kväll!Vi har fått många positiva reaktioner från våra kollegor och alla är jättenöjda med de övningar, lekar och den underhållning som du gav oss. Många hälsningar från

Festkommittén och KungsledenElisabeth Rosenqvist

Köp & Sälj, EkonomiKungsleden AB (publ)

 

Tack Björn för en oförglömlig afton!Efter en två timmar lång Snöskotertur i månskenet kom vi fram till en plats upplyst med marschaller och uppriggat för ”Eskimå-OS”. Fantastiskt roliga grenar som bringade fram många skratt och inte minst strupsång!Väldigt intressant var det också att lyssna på dina berättelser och erfarenheter från Alaska. Hur kul som helst hade vi och det tackar vi dig för! Oförglömligt!Med vänlig hälsning! Talentum Nya Medier i Sverige och Finland Anna Lidholm

Projektledare Nya Medier

Rekommendationsbrev

 

I egenskap av lärare på grundskola och gymnasium där jag varit verksam i Västerbotten, Jämtland och Västernorrland kan jag varmt rekommendera Björn Uglem som i första hand medmänniska till

elever i alla skolformer.

 

En mer nyanserad bild är att de två gånger jag tillsammans med skolledningen på Primrose friskola i Östersund samt på Timrå gymnasium, lyckats övertala Björn att samarbeta med skolan har han efter

sina framträdanden satt spår hos eleverna som gör att de fortfarande pratar om honom. Senast samarbetade vi på Lögdö Bruk där vi arrangerat två konferensdagar för Naturvetenskapliga programmet på Timrå gymnasium. Det handlade då om prestation och att utvecklas som människa.

 

Vi planerar om allt faller på plats ytterligare ett samarbete där medmänsklighet och mobbing bara är några av de ämnen vi skall beröra. Vi tänker oss även föräldramedverkan i någon form.

Björns förmåga att med en mix av musik, teater, föreläsning, bildvisning och samtal förmedla ett budskap gör att ingen lämnas oberörd. Han är flexibel i ord och handling och möter ungdomarna där de är i realtid.

 

Han gör sig förstådd och eleverna känner igen sig i jämförande berättelser hämtade

från Nunamiuterna i Alaska och vardags-nära berättelser och tankar hämtade från vår egen vardag.

 

Björn hanterar de teman som är relaterade till skolverksamhet och säkerligen mycket utöver detta.

 

Jag rekommenderar därför honom varmt som en lättsam samarbetspartner, där han med fördel själv styr över innehåll och framförande inom temat.

 

Vänliga Hälsningar

 

/Peter Bergström

Lärare på Naturvetenskapliga programmet

Timrå Gymnasium

Tfn. 070-671 44 10

Tack för att du var med och förgyllde helgen för Peab och mig som arrangör!!

 

Alla var super nöjda och åkte hem till Stockholm i morse med en riktig

minnesvärd upplevelse:)

 

Janette Hargin

Fjällkonferens

Sveriges ledande arrangör av konferens i fjällen

 

Björn är en makalöst kreativ och varm människa som kan lotsa inrutade

vardagsmänniskor till nya insikter.

Han har oerhört nära till skrattet och bjuder på sig själv till 100%.

 

Om du vill träffa någon helt utanför boxen så har du träffat rätt, för oss

var det är en omvälvande och unik upplevelse, något som att möta en

naturkraft.

 

Björn blandar livslärdomar med finurligheter och lekar samtidigt som

erfarenheterna som inuit tänder ny tankar och förändrar perspektiv.

Att genuint bry sig om sina medmänniskor är något som ligger honom varmast om hjärtat och det tycker vi är något att uppskatta och värna om.

 

Tack för en mycket givande dag!

 

Vännerna på CyberPhoto

Hej.

 

Jag har från Björn Uglem fått förfrågan om en referens och jag känner mig stolt över hans förtroende.

 

Jag har hört och sett hans föreläsningar ett flertal gånger. Han är duktig på att förmedla sina kunskaper där han använder både tal, bilder och sitt kroppspråk.

 

Förutom hans gripande/ spännande händelser, är han duktig på att förmedla en fin livssyn. Bland annat vikten av Empati, som även jag anser har blivit avtrubbad i vårt ”civila” samhälle.

 

Han är också duktig på att ”ställa” in/om sin föreläsning baserad på åhörarna, (gamla, unga, blandat).

 

Han är också duktig i att utöva musik, slöjd, konst och naturkunskap.

 

Jag vet att han periodvis har arbetat i skolor. Det jag har hört, är att han även i den rollen har fått goda vitsord.

 

M.v.h. Lage Grankvist

 

Studieledare vid Studiefrämjandet

 

Ordförande (H)järnkoll  Västerbotten

 

Styrelseledamot  Attention Vilhelmina med kranskommuner (Södra Lappland)

 

Förebild

 

Hela dagen har jag funderat på förebilder. Jag for på gymmet ikväll för att få tänka lite själv. Jag har förebilder för olika moment i mitt liv. mina föräldrar och min syster brukar motivera mej till varför jag skall orka för mej själv. Sen har jag en Youtuber som motiverar mej att jag kan bara man vill. Sen har jag en som får mej att våga föreläsa och får mej att tro och hoppas att det finns även ett hopp för mej i min karriär. han heter Björn Uglem och är själv en helt grymt bra föreläsare enligt mej. När jag var på hans föreläsning så tändes en ny väg för mej. En väg av att våga hoppas på en helt ny glädje. Mina barn är det bästa som hänt mej men som jag har skrivit tidigare i bloggen så vill jag även leva för mej själv.

 

Hoppet efter denna föreläsning är hoppet av att våga tro att det kommer ske någon gång i mitt liv. Jag pratade med Björn här i veckan och han sa saker som fick mej att hoppas ännu mer. Nu ska jag verkligen sikta framåt på min karriär. För det jag vill är något stort. Jag vill verkligen gå riktigt långt. för jag älskar verkligen att föreläsa och det kommer jag inte låta någon ta ifrån mej.

 

Så ett tips försök hitta minst en förebild i ert liv. Det kan göra mycket för att motivera ditt psyke. Och för mej som har psykisk ohälsa så tror jag att det är extra viktigt.

 

/Linn Markusson

nouw.com/linamarkusson

 

Kontakt: injuruunga@gmail.com

Design av: art&design - Sara Eliasson